Kent16 Haber | Bursa Haberleri ve Son Dakika - Güncel Haberler
Ana Sayfa Ekonomi Türkiye'de çocuk nüfus oranı dünya ortalamasının altında kaldı ensonhaber.com
Türkiye'de çocuk nüfus oranı dünya ortalamasının altında kaldı ensonhaber.com
Ekonomi

Türkiye'de çocuk nüfus oranı dünya ortalamasının altında kaldı ensonhaber.com

Birleşmiş Milletler'in 2025 verilerine göre dünya genelinde çocuk nüfus oranı yüzde 29,3 olurken, Türkiye'de bu oran yüzde 24,8'de kaldı.

 Ekonomi  17.07.2026 23:01  KENT16 Editör  1 DK OKUMA

Birleşmiş Milletler'in (BM) 2025 Dünya Nüfus Beklentileri ile TÜİK'in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, dünya genelinde çocuk nüfus oranı yüzde 29,3 olarak hesaplandı.

ÇOCUK NÜFUSUNUN EN YÜKSEK OLDUĞU ÜLKELER AFRİKA'DA

Verilere göre çocuk nüfus oranının en yüksek olduğu ülkeler ağırlıklı olarak Afrika kıtasında yer aldı.

EN DÜŞÜK ORAN GÜNEY KORE'DE

Listenin son sırasında Güney Kore yüzde 12,9 ile yer alırken, Japonya yüzde 14, Singapur yüzde 14,4, İtalya yüzde 14,6, Andorra yüzde 14,8, San Marino yüzde 15,1, Malta yüzde 15,5, Portekiz yüzde 15,6, İspanya yüzde 15,8 ve Bosna Hersek yüzde 15,9 oranına sahip oldu.

TÜRKİYE DÜNYA ORTALAMASININ GERİSİNDE

Uzmanlar, çocuk nüfus oranındaki düşüşün doğurganlık hızındaki gerileme ve nüfusun yaşlanmasıyla yakından ilişkili olduğuna dikkat çekerken, bu eğilimin uzun vadede iş gücü, eğitim, sosyal güvenlik ve ekonomik büyüme üzerinde önemli etkiler oluşturabileceğini belirtiyor.

Paylaş WhatsApp
Okur katkıları
Habere yorum yaz
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Kişisel saldırı, hakaret ve spam içeren yorumlar yayınlanmaz.
Bu habere ilk yorumu siz yazabilirsiniz.
Benzer Haberler